Scroll Top

Pimcy kwartaalupdate Q2 2022

In deze editie lichten we ons Innovatie Kickstart Pakket toe. Daarnaast aandacht voor het proces van idee generatie. Hoe kom je aan goede ideeën?
innovatie kickstart pakket - werk aan innovation excellence

Pimcy’s kwartaalupdate (Q2-2022)

pimcy kwartaalupdate

De zomer is al weer begonnen! ⛱️Over een paar dagen vertrek ik naar Spanje voor vakantie en ondanks alle goede voornemens zijn er dan toch nog veel dingen die ‘even’ gedaan moeten worden. De kwartaalupdate is erg leuk om te schrijven, maar ik wil ook iets goeds neerzetten en dat kost tijd. Dus hier met enige vertraging de 2e kwartaalupdate van 2022!

Deze keer geen ‘klant van het kwartaal’, maar focus op ons nieuwe Innovatie Kickstart Pakket. Wij bieden een compleet pakket om de basis van een succesvolle innovatie- en portfoliostrategie in korte tijd neer te zetten én te starten met de uitvoering daarvan.

Ieder kwartaal besteden we in volgorde van het Design proces aandacht aan elementen waar je zelf mee aan de slag kunt en die onmiddellijk voordeel opleveren. In deze editie staat de stap “ideevorming” centraal. We starten met een superleuke video van Mark Rober die zeker zal inspireren! Uitgangspunt voor goede ideevorming is dat er een gedegen onderzoeksfase is geweest zodat we weten of we aan de slag gaan met een relevant probleem. Of het probleem daadwerkelijk scherp en relevant is kun je toetsen door aan de slag te gaan met het probleem reframing canvas welke in deze update geïntroduceerd wordt.

In de ideevormingsfase zijn we op zoek naar veel ideeën, maar toch zijn daar kaders voor nodig. In de artikelen onderaan wordt ingegaan op de kaders die nodig zijn en methodes en technieken die je kunt toepassen om tot veel ideeën te komen. Daarnaast deel ik een link naar mijn laatste blog over de foute cijfers die genoemd worden bij Product Failure Rates. Wat is het verschil tussen Product Failure en Idea Failure? En is het slecht als ideeën of producten ‘falen’?

Ik wens je een hele fijne vakantie en veel leesplezier!

Joyce Oomen, Founder Pimcy Innovatie & Portfolio Management

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie van bepaalde services via uw browser opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.