Scroll Top

INNOVEREN

Onze innovatie workshops en trajecten

Onze innovatie workshops zijn gebaseerd op Lean Startup, Design Thinking en algemene innovatie & portfolio management theorie. Wij leveren altijd maatwerk: de opleiding of workshop wordt aangepast op basis van jouw vraagstelling en de context van je organisatie.

Onderstaand een aantal voorbeelden van onze innovatie workshops en innovatietrajecten. Bij Leren ligt de focus op het aanleren van de juiste vaardigheden die jouw mensen nodig hebben om op de juiste manier te innoveren. Als je “Aan de slag” wilt,  gaan we samen met het team aan de slag met jouw uitdaging, en leren ze terwijl ze bezig zijn.

Bijna alle trajecten en workshops kunnen ook digitaal gegeven worden. We werken dan in sessies van maximaal een halve dag en zorgen nog steeds voor veel interactie en ervaren door te doen.

In onze agenda vind je reeds geplande (open) opleidingen in Vlaanderen en Nederland.

AAN DE SLAG!

In een Design Sprint gaan wij samen met jou met onze voeten in de  klei staan, om in maximaal één week van uitdaging tot resultaat te komen. Die uitdaging heeft betrekking op jouw markt, medewerkers, producten of diensten.

AAN DE SLAG!

Wat is eigenlijk jouw business model en voldoet het nog aan deze tijd en aan de toekomst? We helpen jouw je business model herijken en zo input te genereren richting een heuse innovatiestrategie.

BUSINESS MODELLING

LEREN

Design Thinking helpt organisaties om meer service georiënteerd te worden en een betere klantervaring te bieden. Je leert eerst de context en uitdagingen te begrijpen voor je naar een oplossing toewerkt. Startend vanuit de gebruiker, zorgen we dat techniek de klant vooruit helpt en dat er een gezonde business case voor het bedrijf is. Je leert hiertoe de juiste tools en technieken te gebruiken.

DESIGN THINKING

LEREN + AAN DE SLAG

Je leert hoe je innovatie portfolio management kunt opzetten. We gaan aan de slag om de projectportfolio voor het fictieve bedrijf “Helder & Schoon” te optimaliseren. Hierbij pas je tijdens de game stapsgewijs een aantal belangrijke principes van innovatie portfoliomanagement toe. We leren ook dat het type innovatie bepaalt welk soort ontwikkelingsproces toegepast zou moeten worden.

Vervolgens gaan we dieper in op de theoretische principes en leggen we de link naar de eigen organisatie. Hoe hebben wij dit eigenlijk geregeld? Hoe is bij ons deze verdeling? Zou dit anders moeten? En zo ja, hoe pakken we dit aan?

PORTFOLIO MANAGEMENT GAME

LEREN

Playing Lean is een serious game om de basisprincipes van Lean Startup en Waarde Propositie Ontwerp te leren. Met Playing Lean leer je in een risicoloze omgeving de principes van Lean Startup toe te passen.

Je vormt met jouw teamgenoten een fictieve startup en strijdt tegen andere startups om de markt te veroveren. Dit betekent dat je strategische keuzes moet maken over hoe je jouw werknemers inzet: gaan ze bouwen aan je product, gaan ze experimenteren om de wensen van de klant te leren kennen of gaan ze de markt in om aan die klant te verkopen? Of investeer je juist in je bedrijfsvoering? 

PLAYING LEAN

LEREN

In deze SERIOUS GAME gaan teams aan de slag met een volledig nieuw idee. Ze vormen samen een fictieve startup die dit idee in de markt willen zetten. Ze concurreren met andere teams en zullen ieder voor zich moeten proberen een investering binnen te halen.

Gedurende de dag leren de deelnemers de principes van Lean Startup in de praktijk toepassen. Ze gaan aan de slag, volgen workshops, praten met klanten, investeerders en experts. Ze leren dus ‘innoveren als een startup’.

A DAY IN THE LIFE OF A STARTUP

GRATIS INNOVATIE TEMPLATES EN NIEUWS

Wij delen graag onze kennis en meest gebruikte canvassen met jou. Om die reden delen we regelmatig artikelen via onze blog. Als je je inschrijft op onze kwartaalupdate, houden we je op de hoogte. Via onderstaande link kom je op onze download pagina. Hier vind je de templates en canvassen die wij regelmatig gebruiken in onze consultancy en workshops.

OVERZICHT VAN TRAININGEN VERZORGD DOOR PIMCY TEAM

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie van bepaalde services via uw browser opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.