Scroll Top

Pimcy kwartaalupdate Q1 2022 – interpretatie

Met Deel 2 van het Design Thinking proces: interpretatie: hoe vertaal je verzamelde gegevens tot waardevolle inzichten? Klant van het kwartaal is Tech Data.
kwartaalupdate Pimcy

Pimcy’s kwartaalupdate (Q1-2022)

pimcy kwartaalupdate

Kwartaalupdate – Interpretatie

De lente¬†ūüĆ∑ūüĆ∑ūüĆ∑ is mijn favoriete seizoen omdat ieder jaar de natuur weer ontluikt en de winter vergeten lijkt te zijn. En net nu de lente aanbreekt en de Corona winter vergeten lijkt, is daar de oorlog in Oekra√Įne met Rusland als¬† agressor.

Naast de verschrikkelijke taferelen die we dagelijks op tv en online zien en de humanitaire impact van de oorlog, heeft de oorlog ook hier impact. We moeten energie besparen en op zoek naar alternatieve energiebronnen. Er zal schaarste ontstaan aan bepaalde grond- en voedingsstoffen. Een grote stroom van vluchtelingen zal opvang zoeken, hun kinderen zullen naar school gaan en ze zullen de arbeidsmarkt opgaan. Al deze zaken doen een beroep op ons creatief vermogen, maar wat je nu ziet: onder druk wordt alles vloeibaar. Menige duurzame innovatie krijgt onder deze omstandigheden juist een kans.

Een bedrijf dat al langer met duurzaamheid bezig is, is Tech Data. In hun streven om CO2 neutraal te worden, hebben zij in 2021 intern het Klimaat Parlement opgericht. Ik heb dit Klimaat Parlement begeleid in de eerste sprint en dit heeft tot mooie resultaten geleid. Tech Data is dan ook klant van het kwartaal.

Het afgelopen kwartaal heeft voor Pimcy vooral in het teken gestaan van consultancy werkzaamheden op het gebied van implementatie van innovatie software én het daarbij horende change management. Voor onze partner Qmarkets hebben wij een leuke webinar verzorgd en twee artikelen geschreven die je hier kunt terugkijken/ lezen. We hebben trouwens vanaf nu ook een Engelse kwartaalupdate, aangezien steeds meer van onze subscribers niet-Nederlandstalig zijn. Wij zijn erg blij met deze interesse vanuit het buitenland!

Ieder kwartaal besteden we in volgorde van het Design Thinking proces aandacht aan elementen waar je zelf mee aan de slag kunt¬†en die onmiddellijk voordeel opleveren. In deze editie staat de stap¬†“interpretatie” centraal. In de stap interpretatie ga je aan de slag met verzamelde data uit de onderzoeksfase. We delen video’s en artikelen over het concept¬†jobs-to-be-done¬†en een artikel met uileg over hoe je interview resultaten kunt verwerken. Mocht je vastlopen, je weet ons te vinden!¬†ūüėČ

Ik wens je veel leesplezier!

Joyce Oomen, Founder Pimcy Innovatie & Portfolio Management

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie van bepaalde services via uw browser opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.