Scroll Top
Business Model Canvas and Value Proposition

Pimcy’s kwartaalupdate (Q1-2023)

pimcy kwartaalupdate

Op de valreep van het tweede kwartaal een nieuwe update, met weer heel veel nieuws!

Het afgelopen kwartaal is het Pimcy team uitgebreid met maar liefst twee toppers!

Victor Haze werkt sinds 2014 op het snijvlak van open innovatie in ecosystemen binnen Health & High Tech. Zijn passie is om de strategie van MKB, onderwijs- en zorginstellingen op één lijn te krijgen. Hiertoe maakt hij gebruik van Design Thinking en zijn achtergrond als Master Trainer en Global coach vanuit Strategy Tools. Bij Pimcy richt Victor zich met name op het ontwikkelen en managen van innovatie ecosystemen en open innovatie.

Martijn Antonisse heeft meer dan 25 jaar ervaring in innovatie-, project- en portfoliomanagement. Zijn passie ligt op het kruispunt van duurzaamheid, agile werken en innovatie. Naast zijn baan bij DSM als Manager Science & Innovation, Portfolio & Strategy, is Martijn zelfstandig consultant. Martijn zal zich met name richten op het gebied van implementatie van portfoliomanagement.

Sinds de laatste update hadden we een aantal publieke optredens: op 28 februari een sessie op het PPM jaarcongres met mij en Josephine van Gelder (Barenbrug), op 25 mei een webinar over innovatiemanagement bij Cevora, en Peter Stooker verzorgde 7 juni een presentatie namens onze klant PortXL bij Break Bulk Europe.

Het afgelopen kwartaal rondde ik de opleiding Scaled Agile Lean Portfolio Management af om me verder te bekwamen in Agile Portfolio Management. Naar aanleiding daarvan ben ik in gesprek met een partij die daar een passende portfoliomanagementsoftware oplossing voor biedt. Kortom, we timmeren hard aan de weg!

De laatste kwartaalupdate ging over experimenteren. De stap die daarna volgt is validatie van het business model. In onze trainingen laten we mensen altijd eerst aan de slag gaan met het Lean Canvas en vervolgens met het Business Model Canvas. Zo ook bij POLITICO te Brussel, waar we  aan de slag gaan met nieuwe concepten en controleren of je de aannames uit ieder onderdeel van het business model gevalideerd hebt. POLITICO is dan ook klant van het kwartaal.

In deze update vind je meer informatie over het Business Model Canvas, Lean Canvas en het Progress Board. Daarnaast nog een artikel over de Red en Blue Ocean Business Strategie en het belang van een tijdige ‘Pivot’.

Hopelijk heb ik je nieuwsgierig gemaakt! Klik op de button om de volledige nieuwsbrief te lezen.

 

Meer weten over business modelling? Lees dan zeker dit artikel!

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie van bepaalde services via uw browser opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.